Beauty Skincare

I ♥ coconut – Urtekram review

Laten we deze blogpost beginnen met een onwijs leuke quote ‘Maybe she’s born with it, maybe it’s coconut oil!’. Geef toe, coconut oil kan wonderen verrichten en niet alleen in de keuken! De meeste van mijn favoriete beautyproducten bevatten coconut oil omdat het zo gezond is voor je huid, lichaam, tanden, … Kortom, het is goed voor alles! Mijn enthousiasme verraad het al, een tijdje geleden kreeg ik een bijzonder leuk pakketje toegestuurd, en jawel het heeft met kokos te maken! Benieuwd? Lees dan snel verder! ♥

Zoals je waarschijnlijk al weet vind ik haarverzorging erg belangrijk. Ik vind het helaas vaak lastig om die ene perfecte shampoo uit te zoeken die goed aansluit bij mijn type haar (wedden dat jij ook al eens een shampoo koopt vanwege de heerlijke geur!😉).

De afgelopen weken kreeg ik de kans om de haarverzorgingsproducten van Urtekram te testen. Urtewat? Urtekram is de belangrijkste groothandelaar in Scandinavië wat betreft organische producten. Naast talloze verzorgingsproducten biedt Urtekrem ook organische voedingsproducten aan. Ik testte speciaal voor deze review bijna de complete coconut-lijn uit. Ik review hier specifiek de volgende vier producten: de coconut shamoo, de coconut leave-in conditioner spray, de coconut hair oil en de coconut body scrub.

dsc_0744-e1523625541808.jpg

Wat maakt deze producten nu zo speciaal? Naast hun verzorgend kokosnoot-effect zijn alle producten vegan en cruelty free (leve de diertjes!). De producten zijn organisch en 99% van natuurlijke oorsprong. Hieronder vind je alle producten en mijn bijhorende bevindingen op een rijtje:

De shampoo

dsc_0747.jpg
De shampoo bevat de volgende ingrediënten: water, kokosnoot en maïssuikerzeep, kokosnectar, aloë vera, zoete sinasappelolie, zeewierextract, extract van madeliefjes, parfum (natuurlijke essentiële oliën en extracten), zout, polysaccharide, vitamine E en extract van magnoliabast .

De shampoo heeft een heerlijke en aangename kokosgeur en is gemakkelijk te doseren dankzij de speciale dop. Ik gebruik de shampoo nu al +/- twee weken en merk dat mijn hij mijn haar echt ontzettend zacht maakt. Bovendien wordt mijn haar minder snel vetting. Ik moet toegeven, ik geloof nu echt dat vegan-producten veel gezonder zijn voor je lichaam en hun werking beter kan zijn dan gewone producten.

De leave in conditioner spray

dsc_0746-e1522171171847.jpg
De conditioner spray bevat de volgende ingrediënten: water, kokosnoot en maïssuikerzeep, kokosnectar, aloë vera, zoete sinasappelolie, zeewierextract, citrusextracten, parfum (natuurlijke essentiële oliën en extracten), limoen, zout, polysaccharide, vitamine E en extract van magnoliabast .

De conditioner heeft dezelfde heerlijke en aangename kokosgeur als die van de shampoo. Deze conditioner is een leave in spray en hoef je dus niet uit te wassen. Ik spray de conditioner gewoon vlak voor het drogen over mijn haar. Eventjes verdelen met je handen en de conditioner is meteen ingetrokken! Ook hier merk ik dat mijn haar veel zachter aanvoelt. Misschien gebruik ik binnenkort enkel en alleen nog maar vegan-producten!

 

De haarolie

DSC_0744
De haarolie bevat de volgende ingrediënten: plantaardige olie, amandelolie, kokosnoot olie, jojoba olie, olie van broccolizaadjes, parfum (natuurlijke essentiële oliën en extracten) en vitamine E.

 

Ook de olie heeft wederom dezelfde heerlijke en aangename kokosgeur. Ik ben dol op haarolie maar ben altijd bang dat het mijn haar vettig maakt. Om die reden gebruik ik de olie enkel op mijn haarpunten en zorg ik ervoor dat ik niet teveel gebruik. Ik breng deze olie aan op droog of handdoekdroog haar en masseer het zachtjes in met mijn vingertoppen. Nadat ik het product enkele keren gebruikt heb merk ik dat mijn haarpunten steviger worden en dat mijn haar ersneller van groeit (die indruk heb ik toch)! Een echte aanrader dus!

 

De body scrub

urtekrem
De body scrub bevat de volgende ingrediënten: water, ricinus parels,  plantaardige emulgatoren en stabilisatoren, amandelolie, shea boter, Aloë vera, glycerine, maïs zetmeel, kokosolie, polysacharide, zoete sinaasappel olie, parfum, magnolia extract en vitamine E.

De bodyscrub is ontzettend fijn in gebruik. De subtiele kokosgeur en de zachte textuur maken hem perfect voor mij. De scrub korrel is niet te grof waardoor je een egaal scrub resultaat krijgt zonder je huid te beschadigen. Ik gebruik de scrub altijd onder de douche. Breng de scrub in ronddraaiende bewegingen aan op een vochtige huid (liefst met een speciale scrub handschoen voor het beste resultaat) en spoel af met warm water. Mijn huid voelt na deze scrub ongeloofeliijk zacht aan!

 

Benieuwd geworden naar deze onwijs toffe vegan-producten met een heerlijke kokosgeur? Neem dan snel een kijkje op www.urtekram.com en scoor jouw favoriete product!  Ik ben alvast fan!

Liefs 💕

img_9375

 

 

 

dsc_0744-e1523625541808.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *